+386 (0)2 52 13 650 info@pgz.si

PO - PE: 8.00 - 14.00

SEARCH BOX

Vedno dobro obveščeni ...

IZVEDLI SMO PREDSTAVITVE POKLICEV NA OSNOVNIH ŠOLAH V POMURJU


14. 11. 2023


Pomurska gospodarska zbornica je oktobra in novembra na šestih pomurskih osnovnih šolah organizirala predstavitev izobraževalnih programov in poklicev.

Življenjska odločitev o izbiri srednje šole je zelo pomembna in hkrati težka za tako mladega človeka. Zato smo tudi letos organizirali predstavitve izobraževalnih programov in podjetij na osnovnih šolah.


V kratkih in učencem prilagojenih predstavitvah so predstavili izobraževalne programe pomurskih srednjih šol. Začeli smo s kratkim kvizom o tem, katere poklice imajo nekatere znane osebnosti in kakšno delo opravljajo.

Nato so se predstavila uspešna pomurska podjetja. Predstavila so se podjetja Pomgrad, Avtocenter Andrejek, Pomurske mlekarne, Elrad International, Megras in Xal. Učenci in učenke so dobili splošne informacije o podjetjih, katere poklice zaposlujejo in na kaj morajo biti pozorni pri izbiri srednje šole.

Z nami so bili tudi dijaki in dijakinje pomurskih srednjih šol, čeprav le virtualno. Na vprašanja, zakaj si izbral to šolo, zakaj si se odločil za izbran poklic so odgovore podali dijaki posameznih srednjih šol v kratkih filmih, ki so jih posneli za naše predstavitve.

S pomočjo zabavnih primerov je približno 350 osnovnošolcev in osnovnošolk dobilo potrditev, da ni nujno, da celo življenje opravljaš poklic, za katerega si se šolal. Učenci in učenke od 7. do 9. razreda, so predstavitve podjetij pozdravili z aplavzom in njihov smeh je dal potrditev, da so v predstavitvah tudi uživali.

Upamo, da so učenci dobili bolj jasno sliko, kaj so poklici, kaj podjetja pričakujejo od svojih zaposlenih in da so si poleg tega, da se v marsikateri srednji šoli dobro je, zapomnili tudi to, kar smo jim skozi celo predstavitev poskušali povedati: odloči se za poklic, ki ti je všeč, sledi svojemu srcu in upoštevaj, v čem si dober.


Vsem predstavnikom podjetij se zahvaljujemo za sodelovanje.


Pomurska gospodarska zbornica

Lendavska 5a, 9000 Murska Sobota

+386 (0)2 52 13 650

URADNE URE

PO - PE: 8:00 - 14:00