+386 (0)2 52 13 650 info@pgz.si

PO - PE: 8.00 - 14.00

SEARCH BOX

Vedno dobro obveščeni ...

KARIERNI DAN DIJAKOV IN DIJAKINJ GIMNAZIJE MURSKA SOBOTA


8. 5. 2024


Pomurska gospodarska zbornica je skupaj z Gimnazijo Murska Sobota pripravila karierni dan za gimnazijce tretjih letnikov z namenom, da izven šolskih klopi pobliže spoznajo delovanje podjetij.

Življenjska odločitev o izbiri študija je zelo pomembna in hkrati težka. Še težja pa je izbira poklica po dokončanem šolanju.


Zato smo tudi letos skupaj z gimnazijo Murska Sobota priredili karierni dan za gimnazijce in gimnazijke tretjih letnikov z namenom, da izven šolskih klopi pobliže spoznajo delovanje podjetij in dobijo občutek, kako izgleda »resnični podjetniški svet«.

Obiskali smo podjetja Pomgrad, Roto, Medicop, Codex, Megras, Pomurske mlekarne in družinsko podjetje Kodila. Dijaki, dijakinje so dobili splošne informacije, bili so seznanjeni z možnostmi sodelovanja in si podjetja tudi ogledali. Direktor Pomurske gospodarske zbornice gospod Robert Grah je predstavil še posebnosti pomurskega gospodarstva in njegove razvojne potenciale.

Za mlade je pomembno, da najdejo svoje močno interesno področje in izberejo izobraževalno pot, ki jim bo omogočila opravljanje želenega poklica.

Vsem predstavnikom podjetij se zahvaljujemo za sodelovanje.


Pomurska gospodarska zbornica

Lendavska 5a, 9000 Murska Sobota

+386 (0)2 52 13 650

URADNE URE

PO - PE: 8:00 - 14:00